PILATES VAJA NA ZOGI

Zdrava hrbtenica-moška skupina

Vadba Zdrava hrbtenica je nežna in učinkovita vadba. Primerna je za vse, ki želijo ohranjati dobro funkcionalnost in gibljivost svoje telesa.

Poudarek je na krepitvi globokih mišic trupa, ki so pomembne za pravilno pokončno držo v zdravo, in gibljivo hrbtenico. Vadba vključuje tudi vaje za koordinacijo telesa, za pridobitev vzdržljivosti, za moč in gibljivost celega telesa in za boljše fizično in psihično počutje.

• moška skupina (se lahko pridružijo tudi ženskam)

Zlata leta

Skupinska vadba  »zlata leta« je vadba namenjena vsem, ki si želijo z aktivnim življenjem v prijetni družbi popestriti svoj vsakdan in izboljšati kakovost življenja tudi po 50 letu. Je nizko intenzivna vadba, ki je po stopnji zahtevnosti prilagojena starejšim prebivalstvom in omogoča prilagoditev intenzivnosti glede na svoje sposobnosti. Redna vadba je pomemben dejavnik za preprečevanje izgube kostne mase, ki zaradi vednošnjega načina življenja prizadene vedno več ljudi. S primerno telesno aktivnostjo zmanjšamo možnost poškodb, ohranjamo telesno kondicijo in pozitivno vplivamo na respiratorne v lokomotornem sistemu. Prednostno izvajamo vaje, ki krepijo in ohranjajo mišice ob hrbtenici v drugih sklepih, s tem pa zaviramo nastajanje osteoporoze in tako poskrbimo za dvig kakovosti vsakodnevnega bivanja. Krepimo mišice medeničnega dna in s tem preprečimo težave z inkontinenco.

Vadbena enota traja 60 minut enkrat tedensko in vsebuje tri sklope. Začeli bomo z aktivnim prebujanjem telesa, notranjih organov in aktivacije obeh hemisfer. Nadaljevali z različnimi vajami za moč, vzdržljivost, pravilno držo, gibljivost, vključevali različne rekvizite v glasbo in zaključili ob meditativni glasbi z masažo v skodelici dobrega čaja.

Telovadba je najcenejše zdravilo in najbolj učinkovito sredstvo proti staranju. V družbi je vedno vse lepše v lažje, tudi kadar treniramo. Pridružite se nam in začnite dan v dobri družbi.

 

OSNOVNE INFORMACIJE (Zdrava hrbtenica, Zlata leta)

– vadba bo organizirana v prostorih INI-MINI

– v šolskih letih je vadba razdeljena na dva sklopa, vsako zajema 15 ur (1 x tedensko po 60min) ali 30 ur (2 x tedensko po 60 min):
• jesensko-zimski sklop (obseg 15 ur, predvidoma od septembra do januarja) ;
• zimsko-pomladanski sklop (obseg 15 ur, predvidoma od januarja do junija).

– na koncu zimsko-pomladanskega sklopa (junij) vam organiziramo 2 dodatna brezplačna uri vadbe (nadomeščanje vaših izostankov);

– vadbe tako v jutranjem, do popoldanskem, popoldanskem v večernem terminu – glej urnik

– med letom se prilagajamo šolskim počitnicam, točni datumi vadbe boste prejeli na vpisu ali na začetku določenega sklopa;

– možen tudi naknadni vpis med letom (cena vadbene ure je višja kot ure za celoten sklop);

– minimalno 6, maksimalno 12 vadečih v skupini;

– vhodna vrata v prostore INI-MINI so odprta 5 min pred začetkom programa, med izvajanjem programa in zaradi varnosti zaprta, ponovno odpremo 5 minut pred začetkom naslednjih programov;

– za vadbo potrebujete udobno športno obleko. Vadimo bosi ali v nedrsečih nogavicah. S seboj prinesite brisačo, blazino in rekvizite dobite pri nas;

 

CENIK  (Zdrava hrbtenica, Zlata leta)

Sklop Cena 
 cena sklopa 15 ur; 1 x tedensko po 60 min (štirje meseci) 150 EUR
cena sklopa 30 ur; 2 x tedensko po 60 min (štirje meseci) 280 EUR

(Cena vključuje DDV)

 

URNIK ( Zdrava hrbtenica, Zlata leta) 

Klikni na  URNIK !