PILATES VAJA NA ZOGI

Zdrava hrbtenica-moška skupina

Vadba Zdrava hrbtenica je nežna in učinkovita vadba. Primerna je za vse, ki želijo ohranjati dobro funkcionalnost in gibljivost svoje telesa.

Poudarek je na krepitvi globokih mišic trupa, ki so pomembne za pravilno pokončno držo in zdravo ter gibljivo hrbtenico. Vadba vključuje tudi vaje za koordinacijo telesa, za pridobitev vzdržljivosti, za moč in gibljivost celega telesa in za boljše fizično in psihično počutje.

• moška skupina (se lahko pridružijo tudi ženskam)

Zlata leta

Skupinska vadba  »zlata leta« je vadba namenjena vsem, ki si želijo z aktivnim življenjem v prijetni družbi popestriti svoj vsakdan in izboljšati kakovost življenja tudi po 50 letu. Je nizko intenzivna vadba, ki je po stopnji zahtevnosti prilagojena starejšim prebivalstvom in omogoča prilagoditev intenzivnosti glede na svoje sposobnosti. Redna vadba je pomemben dejavnik za preprečevanje izgube kostne mase, ki zaradi vednošnjega načina življenja prizadene vedno več ljudi. S primerno telesno aktivnostjo zmanjšamo možnost poškodb, ohranjamo telesno kondicijo in pozitivno vplivamo na respiratorne v lokomotornem sistemu. Prednostno izvajamo vaje, ki krepijo in ohranjajo mišice ob hrbtenici v drugih sklepih, s tem pa zaviramo nastajanje osteoporoze in tako poskrbimo za dvig kakovosti vsakodnevnega bivanja. Krepimo mišice medeničnega dna in s tem preprečimo težave z inkontinenco.

Vadbena enota traja 60 minut enkrat tedensko in vsebuje tri sklope. Začeli bomo z aktivnim prebujanjem telesa, notranjih organov in aktivacije obeh hemisfer. Nadaljevali z različnimi vajami za moč, vzdržljivost, pravilno držo, gibljivost, vključevali različne rekvizite v glasbo in zaključili ob meditativni glasbi z masažo v skodelici dobrega čaja.

Telovadba je najcenejše zdravilo in najbolj učinkovito sredstvo proti staranju. V družbi je vedno vse lepše v lažje, tudi kadar treniramo. Pridružite se nam in začnite dan v dobri družbi.

 

OSNOVNE INFORMACIJE (Zdrava hrbtenica, Zlata leta)

–  vadba bo organizirana v prostorih INI-MINI;

–  vadba za šolsko leto 2019/20 obsega 33 ur (1x tedensko po 55 min), od zadnjega tedna v septembru 2019 do junija 2020.  Možnost tudi 2x tedensko (upoštevamo 5% popust). Ob zaključku sklopa  imamo teden brezplačnega nadomeščanja;

– za novince določenih programov je obvezna uvajalna ura (individualna ali skupinska po dogovoru). Cena po ceniku;

– menjava termina  je izjemoma mogoča ob predhodnem soglasju inštruktorja;

– zamujene ure se lahko s predhodnim dogovorom nadomeščajo v drugem terminu – denarja ne vračamo;

– vadbe so v jutranjem, dopoldanskem, popoldanskem in večernem terminu – glej urnik

– med letom se prilagajamo šolskim počitnicam, točne datume vadbe boste prejeli na vpisu;

– možen tudi naknadni vpis med letom (cena vadbene ure je višja kot ure za celoten sklop);

– minimalno 6, maksimalno 12 vadečih v skupini;

– vhodna vrata v prostore INI-MINI so odprta 5 min pred začetkom programa, med izvajanjem programa in zaradi varnosti zaprta, ponovno odpremo 5 minut pred začetkom naslednjih programov;

– za vadbo potrebujete udobno športno obleko. Vadimo bosi ali v nedrsečih nogavicah. S seboj prinesite brisačo, blazino in rekvizite dobite pri nas;

 

CENIK (Zdrava hrbtenica, Zlata leta)

Št. obrokov       1 x tedensko       (33 ur x 55 min) Roki plačila
1 x 330 EUR do 15. septembra
2 x 172 EUR do 15. septembra,  do 15. januarja
4 x 89 EUR do 15. septembra, do 15. oktobra,   do 15. januarja,  do 15. februarja

(Pri obisku 2x tedensko se upošteva 5% popust, cena vključuje DDV)

Cena posamezne oz. uvajalne ure          ( 55 min) 15 EUR

(Cena vključuje DDV)

URNIK ( Zdrava hrbtenica, Zlata leta) 

Klikni na  URNIK !